De mensen van Jan (3): Leo

Toen we Leo van de Wouw vroegen of hij bestuurslid wilde worden van Bij Jan, moest hij daar even over nadenken. Een seconde of twee. En omdat hij zo snel hapte, splitsen we hem meteen de minst populaire functie in de maag.

U begrijpt, Leo is onze secretaris.

Het succes van Bij Jan zit, zoals u overal op deze website leest, in het netwerken. Mensen van Bij Jan bellen bekenden en die bellen weer bekenden en die bellen weer bekenden en zo vinden we werk voor onze deelnemers. Op een vergelijkbare manier kwamen we aan Leo.

‘Je moet Leo hebben. Echt iets voor hem. En Leo zet zich graag in voor goede doelen’, hoorden we.

En inderdaad, het cv van Leo stroomt over van onbezoldigde activiteiten voor de samenleving. Hij is druk met allerlei zogeheten benefietacties voor Lionsclub Meierij Den Dungen, zette zijn schouders onder Stichting Novalis in Vught, trok naar India om daar een documentaire te maken voor een goed doel daar en zo kunnen we nog wel een poos doorgaan. Je vraagt je af waar hij de tijd vandaan haalt als regisseur, programmakers en trainer.

En hoe het hem lukt om Bij Jan ook met een enorme betrokkenheid voor te stuwen in de vaart van de Gestelse volkeren.