De mensen van Jan (1): Jan

Nieuw op deze site: de rubriek ‘De mensen van Jan’. Over de medewerkers, bestuurders, ambassadeurs, sponsors en deelnemers van Bij Jan. In aflevering 1 de man die min of meer de naamgever is van de stichting.

De initiatiefnemers (die komen later nog voorbij in deze reeks) zochten een naam voor deze organisatie die kort is. Dat had een praktische reden: ze wilden graag het logo van de Schijndelse zusterorganisatie Bij Jet met wat kleine aanpassingen gebruiken. Toen werd al snel duidelijk dat Jan een geweldige keus is. Want in Sint-Michielsgestel is Jan Pommer burgemeester.

Jan Pommer is de man die zich inzet om mensen te stimuleren hun talenten te benutten. Zoals hij ook de man is die ervoor strijdt iedereen mee te laten doen. Hij heeft in landelijke bestuurlijke kringen naam gemaakt als voorvechter van een compassievolle aanpak van het ‘probleem’ verwarde mensen. En hij was bij een eerste gesprek met de voorzitter van Bij Jan meteen al enthousiast.

En dus was het Jan Pommer die eregast was bij de opening van Bij Jan. En daar hield hij een warm betoog over een samenleving waarin iedereen ertoe doet, iedereen kansen krijgt en iedereen iedereen helpt. Laat dat nou precies de visie en de aanpak van Bij Jan zijn.