De mensen van Jan (5): Alfred

Met de boekhouding van Bij Jan zit het wel snor. Nou is die boekhouding niet enorm ingewikkeld – zowel de inkomsten als de uitgaven passen op de achterkant van een bierviltje, maar toch is het een geruststellende gedachte dat Alfred Wiemer de baas van de kas is.

Alfred is onze penningmeester. Niet de eerste de beste, want hij heeft een cv op het gebied van accountancy dat klinkt als een klok. Zo was hij in het verleden werkzaam als openbaar accountant. Tegenwoordig werkt hij zelfstandig. In die functie wordt hij ingezet als, zoals hij het zelf noemt, tussenpaus voor bedrijven en organisaties die een controller, hoofd financiële administratie of Chief Finance Officer (CFO) nodig hebben.

Bij ons is Alfred geen tussenpaus, al was het maar dat hij de eerste penningmeester is. Maar we hopen sowieso dat hij ons een poos trouw blijft. Dat is niet alleen omdat hij zoveel van geldzaken weet. Alfred hebben we er ook graag bij omdat hij in Sint-Michielsgestel woont en dus kent hij er nogal wat mensen. Dat is belangrijk voor onze deelnemers – want Bij Jan draait het om de inzet van sociale en zakelijke netwerken. Daarmee vinden we werk.

En dan is Alfred ook nog eens iemand die graag onbezoldigd actief is voor goede doelen. Als lid van Lionsclub Meierij Den Dungen organiseert hij nogal eens activiteiten waarmee geld wordt ingezameld voor organisaties die dat nodig hebben. Toen de initiatiefnemers van Bij Jan hem vroegen om bestuurslid te worden, wist hij hen te verleiden om van hem lootjes te kopen voor een goed doel.

Kijk, daar houden we van.