Een update

‘Leuk dat het zo druk is Bij Jan, maar hebben jullie al iemand aan een baan geholpen?’ Van die vraag stonden we even te kijken. Want nee, nog geen enkele deelnemer van Bij Jan heeft dankzij ons al werk gevonden. Dat hadden we ook niet verwacht. Lees vooral door en u ontdek hoe dat komt. U krijgt dan meteen een update van waar we zoal druk mee zijn.

Er zijn mensen, die kunnen vandaag hun baan opzeggen en morgen bij een nieuwe werkgever aan de slag kunnen. Die mensen zijn jong, gezond, hebben een Hollandse achternaam en staan zelfbewust in het leven. En verder zijn ze verpleegkundige, groepsleerkracht of metselaar.

Wij worden blij

Bij Jan werkt voor mensen die minder vlot ‘plaatsbaar’ zijn. Met een beroep waar werkgevers niet voor in de rij staan. Of met helemaal geen beroep. Met misschien een cv vol gaten. ‘Die twee jaar was ik mantelzorger, is dat een aanbeveling?’ Of met allerlei hobbels achter de rug en misschien nog wel voor de boeg. Bij Jan werkt voor mensen waar de gemiddelde headhunter van gaat zuchten. Wij zuchten niet. Wij stropen mouwen op en worden blij. Want die mensen zijn het bestaansrecht van Bij Jan.

Maar het verklaart ook waarom we een week of drie na de opening nog geen echt succes de wereld in kunnen slingeren.

We zijn druk

We kunnen u wel vertellen dat we enorm druk zijn. Zowat elke werkdag meldt zich een deelnemer en elke deelnemer heeft na een intakegesprek vervolggesprekken nodig. Voor elke deelnemer zijn we aan het piekeren, zoeken en netwerken.

Daarnaast zijn we in deze begintijd druk met het vertellen van ons verhaal. Zo schoven we afgelopen dagen aan bij mensen van de gemeente en bij welzijnswerkers van BINT. We hopen op spreektijd bij bijeenkomsten van ondernemingsverenigingen en doen ook graag ons zegje bij bijeenkomsten waar we mogelijke nieuwe deelnemers kunnen treffen. We zijn druk dus.

En die successen, die gaan er komen.