De mensen van Jan (7): Laurens

Dit is een lastig stukje voor de schrijver. De schrijver presenteert in deze serie van ‘De mensen van Jan’ dames en heren die op de een of andere manier wat met Bij Jan te maken hebben. En nou moet hij over zichzelf schrijven. En dan ook nog eens in de derde persoon, alsof een ander het heeft geschreven – dat is nu eenmaal de stijl van deze blogs, maar dat voelt in dit geval natuurlijk ontzettend raar.

Wat nog ongemakkelijker is: het moet een positief stukje worden, maar het is mesjokke om complimenteus over jezelf te schrijven. Zelfs voor Laurens van Voorst, ja. 

Daarom houdt hij het maar min of meer zakelijk. Laurens is voorzitter van de stichting Bij Jan en hij rolde min of meer vanzelf het bestuur in – enthousiast geworden als vrijwilliger van Bij Jet, het Schijndelse zusje. Daar begeleidde hij enkele zzp-ers en doet hij onbezoldigd de PR.

Woningcorporatie Woonmeij moedigde de mensen van Bij Jet aan om ook in Sint-Michielsgestel actief te worden. Laurens trekt voorlopig de kar en gaat er vanuit dat iemand uit die gemeente op termijn het stokje overneemt. Want uiteindelijk is het de kracht van Bij Jan dat mensen uit Gestel, Berlicum, Den Dungen en Gemonde elkaar helpen. Het zijn de lokale, sociale netwerken die zorgen dat mensen werk vinden.

Tot die tijd vindt Laurens het hartstikke leuk om Sint-Michielsgestel wat beter te leren kennen.